Bakancslista


Bakancslista film
Bakancslista

A milliárdos Edward Cole (Jack Nicholson) kénytelen szembesülni vele, hogy már nem sok van neki hátra az életből. Ekkor kerül mellé szobatársa Carter Chambers (Morgan Freeman), aki szintén a végét járja. Utóbbi fejéből pattan ki a gondolat, hogy számot vet az életével és bakancslista írására szánja magát. Edward először csak jót nevet a dolgon, és elveti az ötletet. Később azonban meggondolja magát és egyre vadabb dolgok jutnak eszébe, amik felkerülnek a listára. Így kezdődik a két teljesen különböző karakter közös, egyben utolsó kalandja. Rendező: Rob Reiner, 2008.


“A régi egyiptomiaknak volt egy szép gondolatuk a halálról. Mikor a lelkünk a mennyek kapujába ér, az istenek két kérdést tesznek fel. A válaszon múlik, hogy bebocsátást nyernek-e.
– Leltél-e örömöt az életben?
– Vittél-e örömöt mások életébe?”
Bakancslista


“Mindegyikünk élete egy-egy patak, mely ugyanabba a folyóba ömlik, mely végül a vízesés ködén túl a mennybe ér. Drága barátom, hunyd le a szemed, és engedd, hogy a víz hazavigyen!”
Bakancslista


“Edward Perrimont Cole májusban halt meg. Vasárnap délután volt és az eget egyetlen felhő sem borította. Nehéz egy ember életének értékét megbecsülni. Egyesek azt mondják, hogy a hátrahagyott szeretteinkben mérhető. Mások úgy hiszik, hogy a hitben. Megint mások szerint a szeretetben, és olyanok is vannak, akik azt tartják, hogy az életnek semmi értelme sincsen.
Hogy én? Én úgy gondolom, hogy azok által méretünk meg, akik hozzánk mérik magukat. De egyet bizton állíthatok, hogy mérjünk bár akármilyen mértékkel is, Edward Cole többet élt földi léte utolsó napjaiban, mint sokan egy egész élet alatt. Tudom, hogy amikor meghalt, a szeme csukva volt és a szíve kitárva.”
Bakancslista


A teljes film itt tekinthető meg



NTA
0 Comments